søndag 27. mai 2012

Stavanger

Forrige fredag satte jeg, frk L og fru L nesa mot Stavanger! Flyturen tok bare 45 min, og vi ble møtt av sol...bra start tenkte vi! Vi hadde leid leilighet via Stavanger housing. Leiligheten lå veldig sentralt og hadde en helt grei standard. Fredag kveld spiste vi nydelig sushi på Hall toll, det var en god start på helga :) Lørdagen startet med frokost på Food story. Til vår, iallefall min, store skuffelse hadde de ikke amerikanske pannekaker på menyen, så det ble gratinert ostesmørbrød..godt altså..men ikke som amerikanske pannekaker!! Etter en lang frokost med skravling og avis-lesing var det ut på shopping! vi gjorde så godt vi kunne :) På kvelden spiste vi middag på NB Sørensen. Vi fikk servert en veldig god Pannestekt uer med dampet nykål og "Skagen" smørsaus, til dessert spiste jeg Fru Sørensens amerikanske ostekake, den var veldig god, men veldig mektig :)

Søndag våknet vi til strålende sol, så hva passet vel bedre enn å starte dagen med frokost på Godt brød, før vi fant en plass i sola.




Takk for en fin helg!

Frk E

søndag 13. mai 2012

Fairytale cupcakes

Jeg har lest om Fairytale cupcakes både i interiørmagasiner og blogger, så da jeg var i Trondheim for noen helger tilbake måtte jeg innom for å ta denne herligheten i øyesyn.

Det er tydelig at dette er et populært sted - spesielt for jenter. Med tapet og service fra PiP studio blir det unektelig noe "jentete" over stedet ;0) Det var fullt av folk fra vi kom til vi gikk og vi hadde flaks som fikk bord.

Etter å ha fortært en focaccia m/aioli, en bolle med kakao, iste og en sjokoladecupcake med havsalt var jeg stappmett og "trillet" fornøyd ut igjen :0)



Frk I.

fredag 4. mai 2012

Skitur i vårsola

I følge værmeldingene var det meldt om vår sist helg, men frøknene savnet snøen og dro derfor til Valdresfløya for å bestige noen topper:) Vi overnattet på Bessheim, og lørdagens mål var Rasletinden, 2105 moh. Vi våknet til strålende sol, blå himmel og vind.. Fulle av optimisme begynte vi lørdagen med god havregrøt og smøring av niste før vi kjørte mot Valdresfløya vandrehjem som er utgangspunkt for Rasletind. Allerede ved Maurvangen var vegen stengt pga uvær (her burde vi vel tatt hintet)... men frøknene er endringsvillige, så vi snudde bilen og bestemte oss for å bestige Besshøe 2258 moh i stede. Stien går opp rett bak Bessheim, etter å ha gått 10 min på føttene, var det på med skiene! Etterhvert ble det mer motvind, snøføyk og det var tidvis vanskelig å gå fremover. Vi bestemte oss derfor for å snu på Bekkehøe (1758moh). Litt surt, menmen! Nedover gikk det i knall og fall, men ned kom vi til slutt!













Vel tilbake på Bessheim fikk vi etterhvert en supergod 3-retters middag som besto av røklaks, kalvesteik og hjemmelaget karamellpudding...yam!

"....der oppe skulle vi vært..."


Søndag var det ny mulighet for topptur. Solskinn, ikke en sky på himmelen og nesten ikke vind! En perfekt dag! Bilen parkerte vi på en parkeringsplass ved Valdresflya vandrehjem. Derfra gikk ferden mot Rasletinden. Vi valgte å gå om Øystre Rasletind (2010 moh) på vei opp, det gav oss en brattere stigning enn om vi hadde gått hovedtråkket som går rett opp lia vest for Fisketjerni og drar seg vest til sørvestover Raslet, før en bratt bakke opp til bandet mellom Rasletind og Mugna (vi tok den veien ned igjen i stedet). Vel fremme på Rasletind var planen å spise lunsj før vi kjørte ned igjen, men det var jo så fint vær.. så vi endte med å gå videre til Rasletind sørvest (2025 moh), Kalvehøgde Ø2 (2088 moh) og Mugna (2159 moh) før vi strålende fornøyde med dagen kjørte ned igjen!

Mugna sett fra Rasletind



Dagen gav oss 5 nye topper i "topper over 2000 moh" -samlingen.




Langs veien var beviset på at det er viktig å utnytte solrike vårdager!

Vi hadde en super tur, og angret på at vi ikke hadde tatt langhelg..

Frk I og Frk E

tirsdag 1. mai 2012

En god start på dagen

 I dag startet jeg dagen med brunch i bakgården på Food story!

Amerikanske pannekaker med rørte blåbær, bacon og økologisk lønnesirup..


Jeg anbefaler alle en slik start på dagen :)


Frk E.