fredag 22. juni 2012

Roma

Mandag kom jeg hjem etter en laaanghelg i Roma! Sammen med Frk M. har jeg gått rundt i Romas gater, og tatt bilder av det meste :)


Vi bodde på Casa Di Santa Brigida på piazza Farnese. Casa Di Santa Brigida  drives av nonnene ved klostret. Standarden er enkel, men veldig hyggelig. Den sentrale beliggenheten er genial! 






















Colosseum ble bygd av keiser Vespasian i år 72 e.kr. Gladiatorkamper på liv og død og kamper mellom ville dyr ble arrangert av keiserne og av de rike borgerne.









Det er spesielt å gå rundt, og tenke på de kampene som ble utkjempet her. 













Petersplassen sett fra kuppelen. Vi tok heisen opp, og gikk de siste 300 og ett eller annet trappetrinn opp! (i 37 grader var de fleste hete i toppen når de kom opp)!!




Pantheon, romernes "tempel for alle guder" ble bygd i 118 e.kr, og er en av Romas best bevarte oldtidsbygg. 











Inne var det sang, noe som skapte en utrolig fin
stemning :)





Trevi-fontenen by night! 

Utrolig god stemning til alle døgnets tider!








Mat-marked på Piazza Farnese. Her var det marked hele dagen, konserter og et yrende folkeliv om kvelden. Frk E fikk reddet pasta middagene fremover..!





Kunstnerlivet på Piazza Navona


Nydelig is fant vi på Giolitti på
Via Degli Uffici del Vicario, det er definitivt verdt å legge veien innom her :)

....fragole & cioccolato....yam...

 Matmessig syntes jeg ikke Roma er en høydar, men morsomt ble det jo! En kveld hadde vi sett oss ut en restaurant i Trastevere som hadde spesialisert seg på pasta og sjømat, her burde man bestille i forkant, men vi tok sjansen, og fikk bord. Da vi spurte kelneren hva han anbefalte, svarte han en kjøttrett...mulig det hadde vært et godt valg for blekkspruten hadde konsistens som en seig skosåle.. ved siden av oss satt et ektepar fra Wales, de hadde spis der kvelden før, og vært veldig fornøyde! Til de kom han med hovedretten før forretten.., så vi er spent på om de noen gang fikk maten sin eller om de sitter der enda! Hyggelige var de, så jeg håper blekksprut retten deres var bedre enn vår :) 


Siste kvelden spiste vi på Ciro & Ciro (P.zza della Maddalena), her fikk frk E servert god hjemmelaget pasta med hjerte-og blåskjell, mens Frk M fikk en kjøttrett, begge var strålende fornøyde med maten!






    Salta felice  -hoppende glad!



Vi hadde en strålende tur til Roma!







Frk E.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar