tirsdag 29. november 2011

Matmuffins

Ute blåser det, så hva er vel bedre enn å lage muffins? Denne oppskriften fant jeg i desember utgaven av Maison mat & vin.

Minimuffins med tyttebær, edamerost og kokt skinke
25-30 små muffins eller 15-20 vanlige muffins

4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
50 g smør
2 dl helmelk
1 egg + 1 til pensling
100 g tyttebær (jeg fant ikke tyttebær, så det ble tyttebærsyltetøy)
100 g revet edamer
100 g koke skinke, i biter
litt kremost til garnityr

Bland sammen mel og bakepulver.
Kjør melblandingen med smør i en kjøkkenmaskin til det er smuldret.
Ha i melk og 1 egg og kjør til en glatt røre.
Vend inn tyttebær, ost og skinke og fyll i formene.
Pensle toppene med lettpisket egg og stek i ovnen ved 220 grader i ca 25 min.
Avkjøl og server med litt kremost på toppen        













Gode ble de!











Ønsker dere en fin høstkveld!

Frk E.

lørdag 26. november 2011

Endelig....























Jeg har oppsøkt snøen på heia:)

Håper du har en fin lørdag :)

Frk I.

tirsdag 22. november 2011

Hva er vel morsommere å gjøre på en tirsdagkveld....

...enn å sette opp tapet!

Oppussingen av Frk E. sin leilighet går fremover, og dagens prosjekt var altså å sette opp tapet på en vegg på masterbedroom! Viktig at denne ble bra, slik at Frk E. sin nattesøvn er sikret! Frk I. har bred erfaring i tapetsering, så hun var tapetsjef :)

Nordic Blossom, kjøpt hos Flûgger


Jeg ble veldig fornøyd, og er sikker på at nattesøvnen er sikret!

Takk for hjelpen Frk I!

Nyt tirsdagskvelden!

Frk E.

mandag 21. november 2011

Road trip

Jeg og herren i huset var i helgen på road trip til Malmø. Avslapping, god mat og litt shopping stod på programmet.

Første stopp på tur til Malmø var Fjellbacka. Etter å ha slukt alle bøkene til Camilla Lackberg syntes jeg at et besøk i Fjellbacka var på sin plass. Det var ikke helt slik jeg har sett for meg i hodet mens jeg leste, men fint var det der og det er helt garantert en idyll om sommeren!!.


























Vi var også innom Freeport utenfor Gøteborg på tur til Malmø.. Ikke alt var like billig, men vi fikk da kjøpt litt nytt til klesskapet og noen julegaver:)

I Malmø bodde vi på Renaissance Malmo Hotel som ligge sentralt i gamlebyen. Stilig hotell, stort rom (med stor, deilig seng) og god frokost. Vi brukte lørdagen til å handle litt samt spise god mat.




























I løpet av helgen spiste vi på:

Lemongrass - deilig asiatisk mat!! Vi spise andebryst til hovedrett og jeg måtte ha creme brulee med lakrissmak til dessert :) Stilig lokale og hyggelig betjening.

La Roche - vin og tapas, rett og slett! 6 ulike tapasretter til 119 sek skal man ikke klage på :) God var den også. Koslig lokale, vi ble sittende leeenge :)

Johan P. - Restaurant og fiskebutikk i ett. Fantastisk god fiskesuppe!

Søndag dro vi rett etter frokost siden vi hadde en lang kjøretur fremfor oss. Vi stoppet på Freeport og kjøpte nok et par jeans, samt at vi harryhandlet på Nordbysenteret (som var fullt av nordmenn på en søndag..).

Med disse kloke ord ønsker jeg god ukestart :)























Frk I.

søndag 20. november 2011

Vaser

Jeg skulle bare en rask tur innom House of Oslo, og jeg skulle egentlig ikke kjøpe noe til meg selv, men kom fornøyd hjem med tre vaser :)



De to første vasene er fra Anna Carin Dahl.


                     Denne vasen er fra Anne Black.

Ha en fin søndagkveld :)

Frk E.

torsdag 17. november 2011

Love is all you need

En ramme fra Ikea, brikker fra et gammelt Scrabblespill, svart ark og litt lim ble til dette:


























God helg:)

Frk I.

tirsdag 15. november 2011

Minipavlova

Bursdag i huset - og da må vi ha Pavlovakake :) Førsøkte en ny variant denne gangen, og nok en gang har jeg hentet inspirasjon fra trinesmatblogg Det ble minipavlova med limekrem denne gangen og de falt i smak hos testpanelet (tror jeg...) :) Oppskrift finner du her.




















Frk I. :)

mandag 14. november 2011

Malte fliser på kjøkkenet

Da vi kjøpte hus for ett år siden, kjøpte vi et hus som var pent brukt - men med en del spesielle fargevalg (huset er fra 2001). På kjøkkenet var det mørkeblå vegger OG turkise fliser, slå den ;) De turkise flisene ble litt bedre når vi fikk hvite vegger, men det passet liksom ikke helt inn uansett....vi valgte derfor å male flisene og gjett om vi ble fornøyd (og fikk et helt nytt kjøkken)!

Jeg startet med å vaske flisene med rødsprit. Så ett strøk med heftgrunn for ikke-sugende flater og til slutt to strøk med bengalack. Det ble jevnt, fint og sitter som bare det! Eneste problemet var der det var silikon, der sitter ikke malingen, men det løser seg med ny, hvit silikon.

Bildene er ikke av de beste - men dere ser forskjellen :)

Før:

Etter:


























Da var det bare kjøkkeninnredningen igjen.... ;)

Fin mandagskveld:)

Frk I.

søndag 13. november 2011

Do-it-yourself sengegavl

Jeg og herren i huset har laget sengegavl i helgen. Enkelt var det og fint ble det syns vi:)

Inspirasjon fant jeg hos frosthome.

God ukestart :)

Frk. I

lørdag 12. november 2011

Loppis :0)

Loppemarkedsesongen går mot slutten og årets siste loppistur gikk til Hasle. Mye folk og veldig mange flere loppemøbler enn jeg først trodde! Jeg var på jakt etter nattbord og jammen fant jeg ikke det jeg var uten etter (satser på at pussemaskinen, noen strøk maling og nye knotter gjør susen....):0)

Bilden over viser utedelen av loppemarkedet før det braker løs, samt et bevis på at det er plass til ganske mye i en polo også....;0)

Nå er denne:



























og disse:



























...pusset ned og vasket - klare for maling i morgen!

Fortsatt god helg fra Frk I. :0)

torsdag 10. november 2011

Enkelt og greit: Panert sei :)

I dag spiste Frk E middag hos sine gode naboer L&M. På menyen i dag var det hjemmelaget grove pitabrød med panert sei, hjemmelaget remulade og salat.

Pitabrød laget av L&M


Panert sei
Sei
Hvetemel
Egg
Paprikapulver
Parmesan
Kavringer

- Sei i biter
- knus kavring i stavmikser til brødsmuler, bland med paprikapulver og parmesan etter eget ønske.
- vend seien i hvetemel, så i egg før den vendes i kavringblandingen.
- stek seibitene

Remulade fra "Familiekokeboka" til Gausdal og Alfsen:
1 eggeplomme (romtemp)
1 ts dijonsennep
1 ss sitronsaft
1 dl solsikkeolje
1 ss hakket persille
2 ss hakket sylteagurk
salt og pepper
1 ss kapers (kan droppes)

Vips eggeplomme godt i en bollesammen med sennepen. Spe på med olje i en tynn stråle mens du pisker (pass på at det er samme temp på egg og olje). Vend inn de øvrige ingrediensene, og smak til med salt og pepper.

Dette var en super torsdagsmiddag :)

ha en fin torsdagkveld!

Frk E.

onsdag 9. november 2011

Baking i høstmørket

Jeg fikk servert disse saftige rundstykkene i helgen og siden de var så gode satte jeg igang med å bake mandag kveld. Oppskriften kommer fra God morgen Norge. Jeg byttet ut hvetekim med havrekli.

Rundstykker med gulrot og yoghurt naturell
4 gulrøtter
100 g smør/olje
5 dl vann
5 dl yoghurt naturell
1 pk gjær
2 1/2 l hvetemel, blanding av grovt og fint mal
3 dl hvetekim
3 dl solsikkekjerner
2 ts salt
1 ts honning

Skrell og riv gulrøttene fint opp.
Smelt smør.
Tilsett vann, honning og yoghurt og la det bli fingervarmt.
Rør ut gjæren i litt av væsken, tørrgjær tilsettes sammen med melet.
Arbeid sammen.

Tilsett i bakebollen: væske, mel, (ikke alt melet på en gang), hvetekim, solsikkefrø, salt og revet gulrot.
Elt sammen i 4 - 5 minutter, til en glatt deig.
Dekk med et kjøkkenhåndkle, eller tre en bærepose over bakebollen.
Sett til heving i 30 - 40 minutter, til dobbelt størrelse.
Ta deigen over på melet bakebord.
Kna litt sammen og del opp til småbrød og trill ut.
Legg på et bakepapirkledt stekebrett.
Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett til etterheving i 40 - 50 minutter.

Varm stekeovnene til 225 grader.

Stek midt i varm stekeovn i 12 - 15 minutter.



Smaker ekstra godt etter en tur i frisk høstluft :)

Frk. I

mandag 7. november 2011

Mens vi venter på snøen....

Selv om det er november, grått og tåke er det deilig å komme seg ut på tur. I skogen er det nesten trolsk stemning, luften er frisk og klar, og de siste høstfargene klamrer seg fast. Iphonen er alltid med og disse bildene ble knipset på søndagsturen:



 Med ønske om en fin ukestart :)

 Frk I.

søndag 6. november 2011

Skogens konge i gryta....

Når man har en bror som er elgjeger vanker det elgkjøtt til heldig storesøster. Denne elggryta er hentet fra boken "Jeg velger meg elg..." av Kirsten Winge. En perfekt kokebok for alle som har elgkjøtt i fryseren og trenger litt inspirasjon:)

Elggryte (4 porsjoner)

750 gram elgkjøtt
4 sjalottløk
2 gulerøtter
2 1/2 dl vann
Piggsopp/kantareller etter smak
2 dl rømme
2 ss hvetemel
2-3 ss tyttebærsyltetøy
Salt, hvit pepper og viltkrydder
Smør til steking

Kjøtt skjæres i passende biter, ca 2 cm tykke strimler. Brunes i panne og legges deretter over i gryte sammen med vann (husk å koke ut panna med vann). Sjalottløk hakkes og gulerøtter skjæres i passe tykke skiver og brunes. Ta det over i gryta sammen med kjøttet. La gryta trekke i ca 25 minutter. Stek sopp og ha i gryta. Rømme, hvetemel og tyttebærsyltetøy røres sammen og blandes i gryta sammen med salt og krydder. La alt småkoke i 20 min.

Serveres med potetstappe av mandelpotet, ovnsstekte klatter av potetstappe eller bare mandelpoteter.


God søndag fra Frk I.

torsdag 3. november 2011

Oppussing....

Frk E. pusser opp leiligheten sin...og sånn så "master bedroom" ut lørdag formiddag:


....og stuen:


Siden lørdag har det blitt revet, skrapet, pusset, malt, montert, tapetsert, og ryddet. Mange gode hjelpere har vært i sving :) Det blir mer om oppussingen i senere innlegg.

Vi ønsker alle sammen gooood helg:)